Библия vs Предания

Тема в разделе "Изучение Священного Писания", создана пользователем Poimen, 21 янв 2012.

  1.  
    Poimen
    Оффлайн

    Poimen Примерный семьянин

    Сообщения:
    1.391
    Симпатии:
    670
    Лучшие ответы:
    1
    Вероисповедание:
    Лютеранин
    Хочу предложить вам мою собственную статью которую я написал в мае 2011 года для нашей месной газеты. Надеюсь, что украинский язык не будет препятствием для понимания. Этой статьи в итнернете нет, поэтому выкладываю её здесь в полном объёме.
    Чи стане Закон Божий законом для України?
    У квітні місяці 2011 року буде рік, з того часу як у Верховну Раду України був поданий законопроект №6299 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів та послуг з передрікання майбутнього (долі)».
    Тож спробуємо розглянути даний законопроект в світлі Святого Письма та історії розвитку Церкви Христової.
    Християнство мало неабияку популярність в перші століття нашої ери. Проповідь Євангелія супроводжувалась багатьма чудесами. Звичайно, що такий успіх у проповіді Євангелії не міг не привабити і лукавих працівників, бажаючих розвалити Церкву Христову, і заодно поправити свій фінансовий стан. Апостол Павло називає їх лукавими працівниками, які мають вигляд Божих людей, і далі додає, що навіть сам Сатана приймає «вигляд ангела світла» 2Кор.11:13-14. Вони придумали своє «євангеліє» і назвали його – «Біла магія». Цікаво сказав про чорну та білу магію наш сучасник, архімандрит Рафаїл: «чорна магія - це магія відвертого зла, магія, при допомозі якої цілеспрямовано робиться зло і спричиняється шкода людям - хвороби, ущерб, смерть. Біла магія - зло, замасковане під видом добра. В чорній магії демон являє своє власне лице, а в білій приймає вигляд ангела світла.
    Виникає важливе запитання: чи може Сатана і його слуги робити «добро» людям, зцілювати їхні хвороби, вирішувати фінансові проблеми і т.д.? Може. Але для людини, це «добро» дуже дорого коштує. Один священик, який прожив 96 років, говорив, що звернення до біоенергетика (цілителя, знахаря, бабки) - це звернення до ворога Божого, а, отже, нічого доброго від цього чекати не можна. Чому ж тоді більшість «народних цілителів» і бабок відправляють своїх клієнтів в церкву для сповіді і причастя? Чому заставляють хрестити маленьких дітей, а тільки тоді проводять свої сеанси? Відповідає Данило Сисоєв: «Справа в тому, що диявол дає свою силу в обмін на максимальний гріх. Дияволу немає нічого приємнішого, як поглумитися над святинею. Якщо людина після причастя Святих Христових Тайн йде до «цілителя», бабки-шептухи, служителя диявола, то на кого ця людина стає схожою? На Іуду Іскаріота, який, причастившись, пішов зраджувати Христа. Тому вони і відправляють своїх клієнтів до церкви». Отже, похід до бабки, це зрада Ісуса Христа.
    Схема, по якій відбувається завоювання людської душі майже стандартна, а саме: людина приходить «підлікуватись» від якихось проблем: фінансові труднощі, сімейний розлад, чи то просто безсоння, страх або якась незрозуміла хвороба. Йому кажуть: «Я ніякий не колдун, я народний цілитель, у мене все від Бога - ось ікони, свічки, Біблія, молитвослов, хрестик. Зараз я тебе підлікую старим народним методом, свічкою повожу, молитовку прочитаю і дам тобі випити деякої травички». Більшість «цілителів» запевняють, що отримали свій дар від Бога, при цьому вони навіть не відкривають Біблії і не знають, що думає Бог про походження їхніх «дарів». Йдучи до «бабки», ми надіємось отримати зцілення, налагодити поламані стосунки, відродити сім’ю, дізнатись про майбутнє щоб, спланувати своє життя. Мало хто задумується про те, якою силою вони «зцілюють» або «знімають порчу». Сценарій, по якому розвивається майбутнє життя клієнта, спрогнозувати не важко, він в усіх однаковий: через деякий час чоловік запиває і починає відверто «гуляти», зявляються незрозумілі хвороби, неприродна смерть родичів (самовбивці, утопленики і т.д.), або щось починає стукає в будинку. Подумайте, наскільки небезпечним може бути спілкування з людьми, які вміють в підсвідомості людей закладати повеління, команди і схеми їхньої майбутньої поведінки, від яких людина стає надзвичайно спокійна або кидає пити, або закохується в того, в кого йому звеліли.
    Зціляючи людей, Ісус проповідував про покаяння та Царство Боже. Він бачив внутрішні хвороби людей, які набагато сильніші від зовнішніх страждань тіла. Він починав зцілення з кореня проблеми: з видалення гріха, який спотворює все життя людини, а не з видалення симптомів хвороби тіла. Він НІКОЛИ не зцілював хворих за гроші, або ради сенсації. Христос не шукав слави, Він шукав віри: приводив людину до покаяння і до переміни життя.
    Багато ясновидящих та цілителів часто, будучи людьми, які відкликаються на чужу біду, від усієї душі бажають добра своїм клієнтам. Але, бажаючи допомогти іншим, вони самі попадають в сіті сатанинські. На прийомі у бабки можуть згадуватись імена Бога і Діви Марії, молитви, але мова про спасіння душі не йде, - значення мають тільки відчутні плотські результати: зняття болі, заспокоєння нервів і т.д. Більш того, бабки не можуть зцілити повністю, а хвороба може повернутись або й поширитись. Фізичне зцілення і полегшення приходить, але хвороба не зникає зовсім, а переміщується з тіла в душу, заражає психіку, змінює мислення людини. Після такого зцілення лікарі не можуть потім не те щоб лікувати, а навіть діагноз правильний поставити.
    Окремо хотів би написати про дітей. Діти завжди страждають від наслідків звернення батьків до бабок. Ці наслідки не завжди проявляються одразу після візиту до цілителя. Інколи проходить багато часу. В усіх дітей, які в дитинстві побували на прийомі у бабки, лікарі, психологи і священики відмічають одинакові наслідки, а саме: страхи, депресії, пригніченість. А також це можуть бути фізичні та психологічні хвороби, постійна бідність, нещасні випадки, розлучення, постійні конфлікти в сім’ї, схильність до неприродного сексу, порнофантазії. Їх переслідують галюцинації, бачення чогось нереального, релігійний фанатизм, тяга до спиртного, наркотиків, думки про самоубивство, богохульні думки, постійна заздрість, самозасудженність, плаксивість, безпричинний внутрішній неспокій, раптові приступи гніву, ненависті, злоби, схильність до брехні, крадіжок, рання смерть від різних хвороб. І це ще весь список. Інколи спостерігаються такі незрозумілі явища як відчуття чиєїсь невидимої присутності в домі. «Барабашки», люди починають бачити привидів, НЛО, в домі бушує полтергейст. Наслідки походу до бабки чи екстрасенсу, проявляються не одразу, інколи можуть пройти місяці, роки, а навіть і десятиріччя, поки сатана виставить рахунок за надану «послугу». Але особливо страшно це все проявляється у родичів та нащадків бабок, або колдунів.
    Що ж говорить Біблія?
    На початку Біблії в книзі Повторення закону 18:9-13 сказано: «Не повинен знаходитись в тебе той, хто проводить сина свого або дочку через вогонь, віщун, ворожій, гадатель, викликаючий духів, чарівник і викликаючий мертвих. Бо мерзотний перед Господом кожен, хто робить це, і за цю мерзоту Господь, Бог твій, проганяє їх від лиця твого». В книзі Вихід 22:18 говориться: «Ворожки не залишай в живих». Божа заборона на спілкування з потусторонніми силами звучить майже в усіх книгах Біблії. Біблія багаторазово і авторитетно заявляє, що Бог не є джерелом енергії для білих магів, цілителів та бабок.
    Якщо, прочитавши цю статтю, ви побачили в ній себе, то наступний крок, який був би правильним для вас - це щиросердне покаяння перед Богом в молитві до Нього. «Дорогий Господь Ісус Христос, я незнав(ла), що звернення за допомогою до екстрасенсів та бабок є тяжким гріхом в Твоїх очах. Сьогодні, прочитавши цю статтю, я зрозумів(ла), що не знаючи Тебе і Твоєї волі я вступив(ла) в контакт з ангелом темряви і тепер пожинаю плоди. Я щиро визнаю свою провину і мій гріх перед Тобою. Прости мене і омий мене Твоєю Святою Кров’ю. Розруш прокляття гріха в моєму житті. АМІНЬ».
     
  2.  
    протоиерей Всеволод
    Оффлайн

    протоиерей Всеволод Мудрость форума Команда форума + Модератор Cвященнослужитель

    Сообщения:
    1.180
    Симпатии:
    1.097
    Лучшие ответы:
    4
    Вероисповедание:
    Православный
    Хорошая статья. Вот только в финале хотелось бы заменить образец молитвы (мы не против молитвы своими словами, мы против следования образцам не очень высокого уровня) на совет пойти и искренне покаяться в данном грехе на исповеди. А слова внутреннего покаяния могут ведь сильно отличаться от приведенных - все люди разные...
     
    Тамара нравится это.
  3.  
    Serg
    Оффлайн

    Serg Фотогуру Почетный форумчанин

    Сообщения:
    2.600
    Симпатии:
    243
    Лучшие ответы:
    1
    Вероисповедание:
    Православный
    Мне тоже статья понравилась. Приятно читать.
     
  4.  
    Протоиерей Алексий
    Оффлайн

    Протоиерей Алексий Доктор форума Команда форума Cвященнослужитель Почетный форумчанин

    Сообщения:
    7.061
    Симпатии:
    16.247
    Лучшие ответы:
    95
    Вероисповедание:
    Православный
    Библия - это часть Предания, которое записано на бумаге.

    Для начала: существует критика даже библейского текста, а о преданиях и говорить нечего. Они доступны критике вполне.
    добавлено: 21 июл 2015
    Во-первых, указанный отрывок Лествичника не является преданием. Во-вторых, Лествичник не отец церкви. В-третьих, странно слышать такое от человека, который читал послания апостола Павла. Например, вот такую фразу: "вы .... приняли меня, как Ангела Божия, как Христа Иисуса" (Гал.4:14). Или вот апостол Петр: "младшие, повинуйтесь пастырям" (1Пет.5:5).
    Кроме того, текст не стоит вырывать из контекста учения отцов. Существует послушание, а есть жизнь по совету. В последнем случае есть сильное отличие от того, что пишет Лествичник, и в его же Лествице есть объяснение такого.
    добавлено: 21 июл 2015
    Предание - это то, что пришло от Отца, через Сына, и хранится Духом Святым. Церковь - это Тело Христово, и оно существует независимо: дано ли кому-то что-то и принято ли оно.
    Предание делится на три формы: формальное (в первую очередь, Библия, догматы), опыт жизни, и благодать (в первую очередь Таинств).
    добавлено: 21 июл 2015
    Если кажется, то обычно крестятся. Это раз.
    И уважаемый Поймен продемонстрировал принцип того самого предания: смысл первичен пред Буквой. То есть решать: говорится о разовом или многоразовом (при отсутствии точного буквенного выражения в Откровении) - это удел предания. Вопрос, откуда взялось?
    Меня протестанты вовсе удивляют: все построено на предании (что как принято толковать). От православных отличается только тем, что никто не дерзает его относить к апостолам.
    добавлено: 21 июл 2015
    Слово "если" в Библии используется около 2 тыс раз. Если все заповеди, начавшиеся с этого слова считать разовыми и гипотетическими, то будет весьма интересно.

    Если уж говорить о гипотетических и разовых, можно рпивести заповедь о священных изображениях. В Библии четко указана мера применения: "пока ты ничего не видел - не изображай". Как только Бог воплотился - Он стал изобразим. И что? Да ничего!!!!! В протестантизме есть свое предание, как что толковать, и хоть оно и противоречит Библии, никого это не волнует. Есть только одно священное вещество (у них). Деньги. Которые можно тратить на дела милосердия. Иуда Искариотский подтвердит.
    добавлено: 21 июл 2015
    Есть повествование в Евангелии о Богаче и Лазаре. Был ли Авраам вездесущим, что знал историю жизни Моисея, богача и Лазаря?
    А вот интересно, когда Гиезий обманывал Елесея, а Елисей все знал от Бога, является ли это признаком вездесущия Елисея или того, что он общается с вездесущим Богом?
    В Библии мы видим много случаев прозорливства людей. Его механизм очень простой: человек видит мир глазами Бога.
    И всем любителям противоречий напомню, что есть еще един только один посредник между Богом и человеком: Святой Дух. Утешитель и посредник, параклит или адвакатус. Только один, но их как бы два. Во какая заковыка.
    добавлено: 21 июл 2015
    Прекрасно все Поймен сам и объяснил. То есть обращаться к человеку с просьбой - Библия не запрещает. Да и почему-то Бог для своих дел в мире очень часть использует посредников - людей.
    Например, почему-то Моисея послал в Египет, а апостолов на проповедь. Ведь по википедишному определению - они посредники Бога.
    А посредники от людей к Богу: Богородица в Кане Галилейской, например. Моисей в пустыне. Сколько раз только его заступничество спасало Израиль от кары Божией (ну, это если по Библии)
    добавлено: 21 июл 2015
    Про Авраама, который слышал о делах Богача и Лазаря я уже упоминал.
    добавлено: 21 июл 2015
    Умершего человека вскрывают в течении нескольких часов после смерти. Если человек воскрес после вскрытия, то это чудо не меньшее, чем то, что произошло с Лазарем. (не легко, я думаю, воскреснуть, когда твои мозги зашиты вместе с тряпками в животе. А как у Вашего знакомого сейчас? Все нормально?)

    А можно связаться с человеком? У меня есть сомнение.
    добавлено: 21 июл 2015
    У меня есть сильные основания думать, что друг Поймена говорит не всю правду. Я так понял, что воскрес он по молитве к Отцу? Так поделитесь чудом божиим. Очень хочется глянуть на документы, которые подтверждают чудо...
    добавлено: 21 июл 2015
    Относительно статьи....
    хочу напомнить слова Павла: идол в мире есть ничто. Тоже самое можно сказать и диаволе с магией.
     
    Тамара и Виталий Петренко нравится это.
Загрузка...