Молитва св.Киприану

Тема в разделе "Задать вопрос священнику", создана пользователем Татьяня, 17 май 2012.

  1.  
    pine2
    Оффлайн

    pine2 Пользователь

    Сообщения:
    93
    Симпатии:
    19
    Лучшие ответы:
    0
    Вероисповедание:
    Православный
    Забыли про пруса. Если смысл ясен то про пруса, пациента, руль, штурвал забудьте.
     
  2.  
    pine2
    Оффлайн

    pine2 Пользователь

    Сообщения:
    93
    Симпатии:
    19
    Лучшие ответы:
    0
    Вероисповедание:
    Православный
    Из требника Петра Могилы. Киприану.

    Призываем Тя Владыко боже Вседержителю, Вышний, неискусимый, мирный Царю; призываем Тя сотврившаго небо и землю, от Тебе бо произыде Алфа и Омега, сиесть : Начало и Конец. Предавый человеком в послушание четвероножныя и безмолвныя животныя.
    Ты бо покорил еси сия Господи, простри руку Твою крепкую, и мышсу Твою высокую и святую, и прещением Твоим святым посети создание Твое сие, низпосли ему Ангела мира, Ангела державна, души и тела хранителя, яко да запретит и отженет от него всякаго лукаваго и нечистого демона ; Ты бо еси Господь Един Высокий Вседержитель, благословенный во веки веков, Аминь.
    Заклинаю тя душе враждебный, Вседержителем Богом. Заклинаю тя Духом, вдхнувшим человеком живот вечный, егоже Имя страшно, и усты человеческими неизглаголанно.
    Заклинаю тя грядущим огнем, и жупелом и пеклом и трубою, Емуже явльшуся солнце побежит на запад, и звезды спадут на землю, и восплачутся вся племена и людие.
    Заклинаю тя сшедшим в дольная страны земли, и разторгшим твердыя верия, и раздрушившим болезни смертныя, и благовестившим патриархом из мертвых воскресение.
    Заклинаю тя ходившим по морю, и укротившим волны его. Заклинаю тя повелети хотящим морю, издати вся в нем истопившаяся, и земли в ней лежащих мертвых живых представити живых на суд Богу. Заклинаю тя повелевшим морю непреступати предела своего, дондеже прейдет Господь судити миру.
    Заклинаю тя сошедшим на Синайскую гору, и глаголавшим с Моисеем и Аароном, и явльшимся има в пламени огненом, в столпе облачном.
    Заклинаю тя изведшим люди своя от земли Египетския, и давшим им из камене сладкую воду пити, и претворшим воду в кровь.
    Заклинаю тя казнившим Египта Моисеом десятию язв.
    Заклинаю тя поразившим первенца египетския.
    Заклинаю тя попалившим Содома и Гомору, и пять градов иных одождением с небесе огненаго града. Заклинаю тя седящим на Престоле Славы, пред Ним же огнь течет, и Емуже предстоят тмами тем Ангел, и тысящами тысяща Архангел, и Серафими вопиющии, Свят, Свят, Свят Господь Саваоф, исполнь небо и земля Славы Твоея, Благословен еси во веки, Аминь.
    И ты душе лукавый, аще и нехотя воздаждь славу Имени Святому Его, идеже аще седиши во удеси тела создания сего ; или в главе, или в темени, или в брове, или во очию, или во ушию, или во устех, или в языце, или в выи, или в плещу, или между плещима, или в мышца, или в персех, или в души, или в сердци, или в селезене, или в плюцах, или во чреве, или под чревом, или в точиле, или в естественых пределех, или в крепости, или в жилах, или в коленах, или в лыстах, или в голене, или в руку, или в ногу, или в жилицах, или в кровавици, или в костех, или в мозгу, или в крови, или во власех, или в ногтех, или во всем теле, отлучися устранися и изыди душе лукавый, и даждь славу Богови, яко Господь Сильный над всеми есть ; ибо клястеся идеже аще кто призовет Имя Господне, еже исчезнути вам.
    Заклинаю тя Именем Господа Иисуса Христа, Распеншагося при Понтийстем Пилате.
    Заклинаю тя рекшим : "небо Мне престол есть, земля же подножие ногама Моима".
    Заклинаю тя архангелами Его, Михаилом и Гавриилом, Уриилом и Рафаилом.
    Заклинаю тя Великим Именем Сына Божия, отлучитися от создания сего, и ниже с сим ясти, ниже сложну быти с ним, но дати славу, и службу Имени Святому Его.
    Заклинаю тя всеобразное на злостретение, и нападение дневное и полуденное и полунощное, идеже аще еси, отлучися от создания сего, и неизведи душу, не разсыпли не разруши тело его, но остави его чиста и жива Богу на службу.
    Заклинаю тя грядущим утвердити Престол между небом и землею, и судити всему роду человеческому, праведным же и грешным. Ты убо душе нечистый, убойся Имени святого Его, и отыди от создания сего ; Убойся огня неугасимаго, убойся родства огненаго всепоядающаго ; убойся уготовавшаго тебе огнь и жупел и пекло губителеви ; убойся явльшагося Моисееви и Ааронови на горе Сионстей ; убойся явльшагося Иоанну на реце Иорданстей, Егоже видевше река убояся, и уступи, и возвратися воспять ; и ты душе лукавый убойся, отступи и устранися от создания сего.
    Заклинаю тя одеющимся светом яко ризою, Единым имеющим безсмертие ; Тому бо подобает всякая слава, честь, и поклонение Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков, Аминь.
     
Загрузка...