Молитвы о мире

Тема в разделе "Помолимся друг о друге", создана пользователем Геннадий Сокол, 23 фев 2017.

  1.  
    Геннадий Сокол
    Оффлайн

    Геннадий Сокол Мистер Начитанность

    Сообщения:
    1.154
    Симпатии:
    1.430
    Лучшие ответы:
    5
    Вероисповедание:
    Православный
    О прекращении междоусобныя брани, на Божественной литургии по сугубой ектении чтомая (по благословенню Патриарха Московского и всея Руси Кирилла)

    Господи Иисусе Христе Боже наш, призри милостивным Твоим оком на скорбь и многоболезненный вопль чад Твоих, в земле украинстей сущих. Избави люди Твоя от междоусобныя брани, утоли кровопролития, отврати належащия беды. Лишенныя крова введи в домы, алчущия напитай, плачущия утеши, разделенныя совокупи. Не остави стадо Свое, от сродник своих во озлоблении сущих, умалитися, но скорое примирение яко щедр даруй. Ожесточенных сердца умягчи и к Твоему познанию обрати. Мир Церкви Твоей и верным чадам ея подаждь, да единем сердцем и едиными усты прославим Тя, Господа и Спасителя нашего во веки веков. Аминь.

    О спасении Отечества

    Господи Иисусе Христе, Боже наш! Прими от нас, недостойных раб Твоих, усердное моление сие и, простив нам вся согрешения наша, помяни всех врагов наших, ненавидящих и обидящих нас, и не воздаждь им по делам их, но по велицей Твоей милости обрати их неверных ко правоверию и благочестию, верных же во еже уклоншися от зла и творит благое. Нас же всех и Церковь Твою Святую всесильною Твоею крепостию от всякаго злаго обстояния милостивне избави. Отечество наше от любых безбожник и власти их свободи, верных же раб Твоих, в скорби и печали день и ночь вопиющих к Тебе, многоболезненный вопль услыши, многомилостиве Боже наш, и изведи из истления живот их. Подаждь же мир и тишину, любовь и утверждение и скорое примирение людям Твоим, их же Честною Твоею Кровию искупил еси. Но и отступившим от Тебе и Тебе не ищущим явлен буди, воеже ни единому от них погибнути, но всем им спастися и в разум истины прийти, да вей в согласном единомыслии и в непрестанной любви прославят пречестное имя Твое, терпеливодушне, незлобиве Господи, во веки веков. Аминь.

    О Руси, народе ее и даровании покаяния сродником нашим
    (из архива архимандрита Серафима (Розенберга))

    О Человеколюбче Господи, Премудре и Всесильне! С сыновнею любовию и Благоговейным страхом приносим мы Тебе прилежное моление сие о всех нас, недостойных и многогрешных рабех Твоих. С небесной высоты Твоею Отеческою любовию приими, и все недоброе, нами содеянное, прости; все падения, отступства и измены вере нашей святой не вмени и духовное расслабление благодатною силою Духа Твоего Святого исцели и укрепи!
    Горнило искушений здесь мы в лета сии проидохом, и пред лицем народов иноверных и иноплеменных свет веры нашея явити не возмогохом; и по лености своей и многому небрежению, наипаче же по хладности сердца, от доброго жития христианского далече отступихом. Тако же и поныне в покаяние и исправление не приходим и в закоснении духовнем глубоце спим. Вражда и стропотность обуревают нас, соблазны и пороки потопляют; не яже ближняго, а своих си ищем мы: себялюбием наполнихом сердце свое до конца, о долге же любве христианския и о кротости и помышляти не хощем. Такожде и о Церкви Святей и о послушании ей выну небрежем, святая Ея честне не храним, и уставы Ея повсюдно и тяжце нарушаем; от света веры нашея святыя уклонихомся и вместо покаяния и смирения гордыню и самолюбование, и самооправдание возлюбихом.
    Ты Сам, Всемогущий и Премудрый Владыко, научи и укрепи нас паче всего любити и искати Царствие Божие и правду его на земли и Тебе Единому послужити во всяком делании нашем — в духе Богооткровенной веры нашей Православной.
    Воспламени в сердцах наших любовь к Церкви Твоей Святей и научи нас крепко, даже до смерти, стояти за святую веру Твою и за славу имени Твоего святаго!
    Услыши, Господи и Владыко жизни нашея, сердечную сию молитву и о братиях наших заблудших и в искусительныя годины сия от Церкви Твоея отошедших! Простри и к ним всемилостивую, спасающую десницу Твою и очи сердца их отверзи к свету святаго Евангелия Твоего; и в них угасший дух истины Твоей Духом Твоим Святым снова возжги, ибо не могут потомки стольких поколений верующих сынов Церкви Православной в глубине сердца от веры отцев вконец отойти. Сам Ты, Отче любви, всеисцеляющим и всеутверждающим перстом Твоим их сердца коснись, да обратятся паки они к Тебе, своему Владыке, и купно с сынами Церкви Твоея святыя прославят Тебя, Единаго в Троице славимаго Бога, во веки веков. Аминь.

    Молитва покаянная, чтомая во дни смуты

    Господи, Боже, Вседержителю, призри на нас, грешных и недостойных чад Твоих, согрешивших пред Тобою, прогневавших благость Твою, навлекших гнев Твой праведный на ны, падших во глубину греховную. Ты зриши, Господи, немощь нашу и скорбь душевную, веси растление умов и сердец наших, оскудение веры, отступление от заповедей Твоих, умножение нестроений семейных, разъединения и раздоры церковный, Ты зриши печали и скорби наша, от болезней, гладов, потопления, запаления и междоусобныя брани происходящыя. Но, Премилостивый и Человеколюбивый Господи, вразуми, настави и помилуй нас, недостойных. Исправи жизнь нашу греховную, утоли раздоры и нестроения, собери расточенныя, соедини разсеянныя, подаждь мир стране нашей и благоденствие, избави ю от тяжких бед и несчастий. Всесвятый Владыко, просвети разум наш светом учения Евангельскаго, возгрей сердца наша теплотою благодати Твоея и направи я к деланию заповедей Твоих, да прославится в нас всесвятое и преславное имя Твое, Отца и Сына и Свягаго Духа, ныне и во веки веков. Аминь.

    О примирении враждующих

    Владыко Человеколюбче, Царю веков и Подателя благих, разрушивший вражды средостения и мир подавший роду человеческому, даруй и ныне мир рабом Твоим, вкорени в них страх Твой и друг к другу любовь утверди: угаси всяку распрю, отъими вся разгласия и соблазны. Яко Ты еси мир наш и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

    О возвращении мирных времен (прп. Ефрема Сирина)

    Куда бегу от Тебя, Господи наш? В какой стране скроюсь от лица Твоего? Небо – престол Твой, земля – подножие Твое, в море путь Твой, в преисподней владычество Твое. Если близок уже конец мира, то не без щедрот Твоих будет кончина. Знаешь Ты, Господи, что неправды наши велики; и мы знаем, что велики щедроты Твои. Если не умилостивят Тебя щедроты Твои, погибли мы за беззакония наши. Не оставь нас, Господи, Господи; потому что вкушали мы Плоть и Кровь Твою. Когда дела каждого подвергнутся испытанию пред Тобою, Господи всяческих, – в это последнее время не отврати, Господи, лица Твоего от исповедавших святое Имя Твое. Отче, Сыне и Душе Святый, Утешителю, спаси нас и сохрани души наши! Умоляем благость Твою, Господи, отпусти нам вины наши, презри беззакония наши; отверзи нам дверь щедрот Твоих, Господи, да приидут к нам времена мирные, и по щедротам Твоим милостиво приими молитву нашу, потому что кающимся, Господи, Ты отверзаешь дверь.

    Молитва о мире (прп. Силуана Афонского)

    Господи, даруй мир Твой людям Твоим. Господи, даруй рабам Твоим Духа Твоего Святого, чтобы Он согревал сердца их любовью Твоею и наставлял их на всякую истину и добро. Господи, даруй им благодать Твою, чтобы они в мире и любви познали Тебя, и возлюбили бы, и сказали бы, подобно апостолам на Фаворе: "Добро нам, Господи, быть с Тобою". Согрей печальные сердца людей; пусть они в радости славят Тебя, забывая скорби земли. Утешителю благий, слезно прошу Тебя, утешь скорбные души людей Твоих. Дай всем народам Твоим разуметь любовь Твою и сладость Духа Святого, да забудут люди горе земли, и да оставят все плохое и прилепятся к Тебе любовью, и да будут жить в мире, творя волю Твою во славу Твою.

    Молитва ко Господу Иисусу Христу

    Господи Иисусе Христе Боже наш, давый ученикам Твоим заповедь новую любити друг друга, приими молитву сию во оставление грехов всех нас, правоверных рабов Твоих, и иссякшую в нас к Тебе и к братиям любовь Духом Твоим Святым обнови и крепко сию водрузи в сердца наши, да тою заповеди Твои исполняюще, не своей пользы на земле искати, но о Твоей славе и о созидании и спасении ближних ревновати будем, да тако в любви и мире со всеми в веке сем поживше, сподобимся, вкупе с угодившими Тебе, в горних обителях славити Тя и Безначального Твоего Отца и Святаго Духа в бесконечные веки веков.

    * * *​

    "Смерть! где твое жало? ад! где твоя победа? Жало же смерти - грех; а сила греха - закон. Благодарение Богу, даровавшему нам победу Господом нашим Иисусом Христом!"
    (1 Кор. 15:55-57)
     
    olga75, Надежда, Zoya и ещё 1-му нравится это.
Загрузка...